Miskolc, Szén utca 11.
üzleti ingatlan
Miskolc, Szén utca 11.
Pályázati hirdetmény azonosító:
A0023
Minimális ajánlati ár (bruttó Ft):
89 200 000 Ft
Típus:
üzleti ingatlan
Alapterület:
1 131,00 m2
Tulajdoni hányad:
1/1
Cím:
Miskolc, Szén utca 11.
Helyrajzi szám:
35288/1
Leírás:
Eladó egykori iskolaépület csodálatos környezetben!

Miskolc Pereces nevű városrészén hajdan nagy hírű iskola működött, ahol sikeres módszerekkel segítették az egykori helyi bányászközösség gyermekeinek fejlődését. Az iskola épülete a benne folyó munkához hasonlóan tiszteletet és tekintélyt parancsoló. A 19-20. század fordulóján, két részletben, téglából épült főépület alaprajzilag két részre tagozódik, melyek félszint-eltolással kapcsolódnak egymáshoz. Mindkét rész 3 szintes, pince, földszint és emelet megosztással, összesen 1130 m2-es.

A 2634 m2-es telken található még egy különálló, 78 m2-es épület, ami nagyságrendileg 30 évvel ezelőtt épült, és ahol az iskola konyhája és az étterem helyezkedett el. Mindkét ingatlan kiváló szerkezeti állapotú, stílusában és hangulatában az angol vidék kúriáit idézi, bár korszerűsítésre, esztétikai felújításra szorul. A már említetteknek megfelelően eredetileg iskolának épült, így erre minden nagyobb átalakítás nélkül is kiválóan alkalmas, de elhelyezkedésének, hangulatának köszönhetően sok más célra is kialakítható lehet, akár még szálláshely, turisztikai cél vagy öregek otthona is nagyszerűen elképzelhető benne.

Összközműves, a nagyobb épület fűtését gázkazánnal oldották meg radiátorokon keresztül, a kisebbik épület elektronikus fűtési móddal bír. Az épület helyi védettség alatt áll, erre figyelemmel kell lenni a felújítása során.
Az ár bruttó ár, 27% Áfát tartalmaz.

A megtekintés telefonon egyeztetett időpontban lehetséges, ez ügyben hívjon minket bizalommal! Az értékesítés nyílt versenyeztetéses eljárás alkalmazásával történik. Az ajánlattételre vonatkozó feltételeket tartalmazó kiajánlási dokumentáció a Miskolc Holding Zrt. Ingatlangazdálkodási Igazgatóság honlapján érhető el.
Adatlap:
Telek terület
2 634,00 m2
Ingatlan állapota
Közepes állapotú
Építés éve
1905
Emelet
1
Épület szintjei
3
Ajánlat beadásának határideje:
2024. 07. 22. 23:59
CET (közép-európai idő)
Ajánlat bontásának időpontja:
2024. 07. 24. 08:00
CET (közép-európai idő)
Kiajánlási dokumentáció ára (bruttó Ft):
25 400 Ft
Ajánlati biztosíték összege (bruttó Ft):
4 460 000 Ft
Figyelmeztetés
Ajánlatot az a természetes személy vagy átlátható szervezet nyújthat be, aki az általa megvásárolni kívánt ingatlan kiajánlási dokumentációját a weboldalunkon megvásárolja, s az abban foglaltakat elfogadja, továbbá befizeti az ajánlati biztosítékot az ajánlatok benyújtásának határidejét megelőzően. Az ingatlanhoz tartozó kiajánlási dokumentáció megvásárlásához, a pályázat benyújtásához oldalunkon (ingatlan.miskolcholding.hu) regisztrálnia kell és be kell jelentkeznie a rendszerünkbe.
Kérjük szíves türelmét a banki tranzakció befejezéséig.