Miskolc, Zsolcai kapu 10.
lakóingatlan
Miskolc, Zsolcai kapu 10.
Pályázati hirdetmény azonosító:
A0041
Minimális ajánlati ár (bruttó Ft):
319 500 000 Ft
Típus:
lakóingatlan
lakóház, udvar
Alapterület:
1 099,00 m2
Tulajdoni hányad:
1/1
Cím:
Miskolc, Zsolcai kapu 10.
Helyrajzi szám:
4188
Leírás:
Eladó a Lichtenstein-ház a belvárosban!

Miskolcon, a Búza tér közelében, a Zsolcai kapuban eladó egy összesen 1100 m2-es társasház 905 m2-es telken. A társasház az 19. század vége felé épült, téglából. Lichtenstein József építette, aki jelentős vagyonnal és befolyással rendelkező miskolci kereskedő volt. A kapubejáró belső része fölötti két ablak íves falmélyedésében, egy ovális márványpajzsban Lichtenstein József monogramja még ma is látható.

A zárt sorú beépítési móddal épült, L alakú épület udvarára gépjárművel be lehet állni egy kapubeállón keresztül, ott parkolási lehetőség biztosított a lakók számára. Az épületben 2 üzlet és 10 lakás kapott helyett, a földszinten 4 lakás és az üzletek találhatóak, a függőfolyosós emeleten pedig 6 lakás. Az épület egésze alatt pince van, ahol találhatóak az üzletekhez kapcsolódó pince-tárolók, a lakásokhoz kapcsolódóak, és önálló bejáratú pinceszinti helyiségek is.

Miskolc építési szabályzata szerint Településközponti vegyes területen található az épület, ahol 16 m-es építménymagasság és 80 %-os beépíthetőség van előírva. Az épület maga nem műemlék, de műemléki környezetben helyezkedik el, felújítása során szükséges meghatározni a megőrzendő értékek körét.

A megtekintés telefonon egyeztetett időpontban lehetséges, ez ügyben hívjon minket bizalommal! Az értékesítés nyílt versenyeztetéses eljárás alkalmazásával történik. Az ajánlattételre vonatkozó feltételeket tartalmazó kiajánlási dokumentáció a Miskolc Holding Zrt. Ingatlangazdálkodási Igazgatóság honlapján érhető el.
Adatlap:
Telek terület
905,00 m2
Szerkezet
tégla
Ingatlan állapota
Közepes állapotú
Építés éve
1890
Komfort
komfortos
Emelet
1
Épület szintjei
3
Tájolás
nyugat
Tetőtér
beépíthető
Parkolás
udvari beálló
Pince
van
Fűtés
gázkonvektor
Ajánlat beadásának határideje:
2024. 06. 20. 23:59
CET (közép-európai idő)
Ajánlat bontásának időpontja:
2024. 06. 21. 14:00
CET (közép-európai idő)
Kiajánlási dokumentáció ára (bruttó Ft):
12 700 Ft
Ajánlati biztosíték összege (bruttó Ft):
15 975 000 Ft
Figyelmeztetés
Ajánlatot az a természetes személy vagy átlátható szervezet nyújthat be, aki az általa megvásárolni kívánt ingatlan kiajánlási dokumentációját a weboldalunkon megvásárolja, s az abban foglaltakat elfogadja, továbbá befizeti az ajánlati biztosítékot az ajánlatok benyújtásának határidejét megelőzően. Az ingatlanhoz tartozó kiajánlási dokumentáció megvásárlásához, a pályázat benyújtásához oldalunkon (ingatlan.miskolcholding.hu) regisztrálnia kell és be kell jelentkeznie a rendszerünkbe.
Kérjük szíves türelmét a banki tranzakció befejezéséig.